Home
Acties
Pedicure
Nagelreparatie LCN
Manicure
GelPolish
Bruidsnagels
Prijslijst
Wol voor voeten!!
Tips/Adviezen
Kalknagel
Zwemmerseczeem?
Houdbaarheidsdatum
Contact/Voorwaarden

Houdbaarheidsdatum cosmetica 

Ja, op al je cosmetica zit een houdbaarheidsdatum, het staat alleen niet altijd op de verpakking vermeld.Wanneer je een product open maakt komt er lucht bij en kunnen er bacterieën gaan groeien, vooral wanneer het in contact is gekomen met de huid. Bijvoorbeeld een pot bodylotion of dagcrème waar je met je vingers in zit. Het beste is nog alijd een tube of een pompje voor crème's alleen is dat er niet altijd. Dus op de vraag of jouw mascara, parfum, dagcrème of voetencrème kan bederven is het antwoord; JA!

Op de meeste cosmetica staat gelukkig wel vermeld hoe lang je het kan gebruiken. Dit symbool zie je vaak op het etiket staan in de vorm van een geopend potje waar 6m 12m 24m etc in staat. De M staat voor maanden, dus 6 maanden, 12 maanden enzovoorts. Over het algemeen is de producent verplicht om dit op het product te zetten, maar staat het er niet op, dan is de regel dat een product 36 maanden houdbaar is NA openen. Wanneer een product anders gaat ruiken, een beetje zurig bijvoorbeeld, dan wordt het tijd om je product in de prullenbak te gooien. Wordt je mascara korrelig, je lotion gaat schiften en je nagellak wordt stroperig dan is je product echt aan vervanging toe.

We zijn er nog wel eens makkelijk in, maar bedenk hoeveel bacterieën er in je mascara ontstaan na verloop van tijd en wat voor vervelende ontstekingen er dan kunnen ontstaat bij je ogen, of je nare uitslag krijgt van de crème die je dagelijks gebruikt op je gezicht of je lichaam? Dit wil je voorkomen toch?

Niet altijd is je product gelijk bedorven hoor, maar naast de groei van vieze bacterieën is verder gebruik bijna altijd zinloos. De werkende bestandelen die in het product zijn verwerkt om ons mooier en jonger maken nemen na verloop van tijd in werking af dus met andere woorden; het product doet zijn werk niet meer!

Globaal overzicht houdbaarheidsdatum: 

Gezichtscrème 6 maanden
Reinigings tonic 12 maanden
Scrub6 maanden
Zonnebrand12 maanden
Body Lotion12 maanden
Zeep36 maanden
  
Lippenstift12 maanden
Lipgloss6 maanden
Lip potlood24 maanden
Mascara6 maanden
Oog potlood24 maanden
Poeder  24 maanden
Parfum24 maanden

 Hoe bewaar je het beste je producten?

. Laat de verpakking dicht totdat je het daadwerkelijk gaat gebruiken!! 

. Laat niemand anders jouw producten gebruiken.

. Maak kwasten en penselen regelmatig schoon.

. Gebruik spateltjes voor in je potten creme

. Bewaar parfum op een donkere koele plaats

to Top of Page

Care4 | info@saloncare4.nl